Mollusker att njuta av

La Galope1 / © LEX 2012

Arvid Nordquist bjuder på after work/suppé på Pontus nya vinbar – en lyckad omgörning från den tidigare cocktailbaren f.ö.

Allyoucaneat-skaldjursplateau är svårt att säga nej nej nej till. I synnerhet till krämiga Fine de Claires. Men även Utah Beach-ostronen, de rökta Smögenräkorna & danska musslorna gick ned. Inte dumt alls, om man säger! Fräscha skaldjur och krispig Sauvignon Blanc är som gjorda för varann, och La Galope bar smak för sägen. Härtill förpackad i en ovanligt snyggt designad box, som en tidningssida en français.  (Côtes de Gascogne, 3 L, 189 kr, bra köp!)

La Galope2 / © LEX 2012

La Galope3 / © LEX 2012

Tjoget ostron senare typ så serverades det franska charkuterier tillsammans med Louis Bernard Châteauneuf-du-Pape (169 kr, den billigaste C-d-P:en på Systemet)

Châteauneuf du Pape1 / © LEX 2012

Châteauneuf du Pape2 / © LEX 2012

De bon goût!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s