Gottigott!

Så ringlar köerna utanför Nordiska Museet igen, som de väl bara gör en gång om året till detta, i sanningens namn, rätt dystra kulturhistoriska palats. Men då chokladen breder ut sig i all sina former & smaker längs sidorna av den 126 m långa, ekande, hallen då kommer folket, med sötsugen blick. Choklad är uppenbarligen populärkultur!
Chokladfestivalen alltså, som i år firar 10 år. I år även med te! (se nedan)

Praliner, praliner

Frukten, fröerna, ursprunget

Macarons wannabes

Enklaste & bästa pralinreceptet: en fl. Single Islay Malt Scotch Whisky av bästa märke till ett kg choklad! Mmm, precis så gott som det låter.
Fast från bilkörning avrådes, däremot gick cyklandet efteråt som en dans, typ som jig!

Ett udda okakaotisk inslag upptäckte jag till min glädje också: Sveriges enda certifierade terådgivare Yuko Onos förstklassiga japanska teer, i stilrena förpackningar: det gröna Sencha, det ångade Gyokuro, det rostade Hojicha samt Genmaicha, grönt te & rostat råris.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s