50 nyanser av svart

Tre dansare i svart och två lika svartklädda musiker på Dansens Hus stora scen. En mörkt öde scenbild, tom på all scenografi, sånär som på ljuset. Jens Sethzman har designat en atmosfär och rymd som växlar mellan det diffust dimmiga och drömlikt grå och ett koncentrerat, kontrasterande vitt ljusflöde.

Come back (To me) heter Kenneth Kvarnström nya timslånga dans­föreställning som fick sin urpremiär i går. Dunkel punk möter skir romantik står som någon slags programförklaring. En personlig blandning av längtan, avsked och dans, i form av rörelse, ljus & musik.

Allt ljus på dansarna Cilla Olsen, Kenneth Bruun Carlson, Janne Marja-aho

Musiken, som framförs live, och där Ola Hjelmbergs loopade gitarrmangel ställs mot den avskalade skörheten i den tidiga barockens 1600-talstoccator, som Jonas Nordberg känsligt framför på teorb, den eleganta långhalsade lutan.

Kvarnströms koreografi har ett stiliserat formspråk, men är ändå så känslomässigt berörande. Både i (den svepande) rörelsen och i (den vilande) stillheten. Lyssnande, smekande. Det är mörkt, vackert och mycket dansant. Kvarnström & Co. Come Back!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s