Fest bland spindlar och champagner

NackaStrand1 / © LEX 2013

En gång om året, i slutet av september, brukar jag sätta mig på bussen mot Nacka Strand för att tillsammans med andra ölgillare besöka den obligatoriska, för att inte säga oumbärliga, Stockholm Beer & Whisky Festival.

Sannolikt lär besöken till Nacka Strandsmässan bli mer frekventa framöver när festivalgeneralskan Marianne Wallberg har tagit över hela driften av den mässanläggning som hon för 22 år sedan anlitades som konsult för att sätta fart på. Fart blev det förvisso, inte minst genom den årligt återkommande Ölfestivalen, en succé som sedan dess vuxit till ytterligare med whisky och andra goda destillat. Framtidsplanerna för vad mässan ska hysa är ännu i sin linda, men nya evenemang med fokus på mat, dryck och livsnjutning, är vad Marianne har i tankarna.

Jo, den entusiasmerande entreprenören Marianne Wallberg har inga pensionstankar. Vid nyss fyllda 60 – grattis! – har hon just erhållit sitt diplom från Poppius journalistskola. Igår bjöd hon sina vänner, medarbetare och partners på en stor(/stilad) invigningsfest i sina nygamla lokaler.

NackaStrand2 / © LEX 2013NackaStrand3 / © LEX 2013NackaStrand4 / © LEX 2013NackaStrand5 / © LEX 2013

Allra som först en klurig tipspromenad/husesyn där leverantörer och samarbetspartners bjöd på ät- & drickbara aptitretare vid kontrollerna. Vid en av dessa väntade aftonens mest kittlande upplevelse: hudnärkontakt av den tredje graden med en chilensk fågelspindel! Och dennes husse, Jonas Wahlström, från Skansenakvariet.

NackaStrand6 / © LEX 2013NackaStrand7 / © LEX 2013

Sedan satte vi oss till bords och lät oss väl smaka av buffén, signerad KC Wallberg (Gubbhyllan, Skansen). Efter ett par timmars taffel, tal och prisutdelning öppnade Champagnebaren och Clabbe körde igång sitt 80-tals-disco in i natten.

NackaStrand8 / © LEX 2013NackaStrand9 / © LEX 2013NackaStrand10 / © LEX 2013NackaStrand11 / © LEX 2013

Tack, Marianne, för en väldisponerat lyckad fest – gott, generöst och angenämt! Och ett bästa lycka till med din NackaStrandsMässan! Ser fram emot ett snart återbesök ”på riktigt”.

PS. Du som läser detta och inte känner MW och nu nyfiket undrar hur hon ser ut, så står hon med ett glas i hand två bilder upp, ”busvisslingen”

2 svar till “Fest bland spindlar och champagner

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s