¡Mojitos para todos!

MojitoEmbassy2 / © LEX 2013

När solen strålar och kvicksilvret tangerar 25 grader (i skuggan) söker man sig gärna till ett trevligt vattenhål för ett isimmigt glas med förfriskande innehåll. Exempelvis en myntapyntad romstinn mojito? Om så, bör man med fördel snarast ta sig till Norrmalstorgskrogen Vau de Villes baksida. Där har Mojito Embassy just etablerat sig för ett tvådagars gästspel i Stockholm. Detta med något så ovanligt som en pop-up-bar, nischad på endast en drink: mojiton, som du får blanda till alldeles själv!

MojitoEmbassy3 / © LEX 2013MojitoEmbassy4 / © LEX 2013MojitoEmbassy5 / © LEX 2013

Öl- och spritmärken har länge haft egna flaggskeppsbarer, men här har specialiseringen tagit ytterligare ett steg. Det är det statliga kubanska rommärket Havana Club (hälftenägt av franska Pernod Ricard) som reser Europa runt med en prefabricerad uteservering à La Habana. “Kubanska” bartendrar, cantineros, står redo med vagnar fyllda av mynta, lime och ljus rom för att assistera vid blandningen av den perfekta, autentiska mojiton. Som i baren La Bodeguita del Medio i Havannas gamla stad, där Ernest Hemingway gärna avnjöt sin, samt även gav drinken internationell spridning med hjälp av sina romaner.

MojitoEmbassy8 / © LEX 2013MojitoEmbassy6 / © LEX 2013MojitoEmbassy7 / © LEX 2013

God kubansk/karibisk mat serveras också. På smygpremiären av denna ambassad för mojiton deltog även mer officiella ambassadörer, från de Latinamerikanska staterna. Alla med cigarr i mun, rökverk tillhandahållna av deras kubanske kollega, H.E. Señor Francisco Florentino (med glas i hand).

MojitoEmbassy9 / © LEX 2013MojitoEmbassy11

Ett kul och smart koncept! Och något större drickmotstånd mot en, eller för den delen flera, läskande mojitor är det svårt att uppbringa. Läskande alltså, inte blaskig – så ta det försiktigt med sodan! Mojito Embassy har öppet idag fre & i mgn lö. I kväll också med ett liveset med Combo de la Musica med talangfulla sångerskan Kristin Amparo.

MojitoEmbassy12 / © LEX 2013 MojitoEmbassy10 / © LEX 2013

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s