Fem i Tolv

TolvSth1 / © LEX 2013

Idag slår Tolv Stockholm upp portarna för allmänheten. En renodlad nöjesgalleria i gatuplanet till nya Tele2 Arena i Globenområdet. Namnet har den fått av ytans tusen kvadratmeter, öppettider om dagen respektive månader om året. 12 således! En storsatsning där mat och dryck ska samsas med sport och underhållning.

Själv fick jag en förhandstitt redan i tisdags då Familjen Ahlboms (Storstad, Hotellet, Bistro Rigoletto mfl.) hela fem nyetableringar i Tolv visades för pressen. Eller så var det i alla fall tänkt. Vad som mötte oss var en byggarbetsplats, där inte mycket var färdigt. Förutom ”fotbollspizzerian” Enzo’s, som nu ynglar av sig från Hornhuset, som Ahlboms öppnade för ett halvår sedan. Här var borden uppdukade, tv-skärmarna på och ugnarna heta.

TolvSth2 / © LEX 2013TolvSth3 / © LEX 2103TolvSth4 / © LEX 2013

Vägg i vägg med Enzo’s ligger Solidaritet Arena/Ballroom 12, en 1 200 kvm kombinerad klubb-, konsert- & konferenslokal, med plats för 1 500 gäster. Eller åtminstone så ska bli. Ännu var här omöblerat och medan intrimning av de imponerande ljud- & ljusanläggningarna pågick arbetade hantverkarna för fullt. Till kvällens invigningsfest är alla detaljer förhoppningsvis på plats så dansen kan börja.

TolvSth5 / © LEX 2103TolvSth7 / © LEX 2103

Från viss ofärdighet till en ren byggarbetsplats, där varken innerväggar, tak eller golv finns på plats! Av den New York/rysk/judisk-inspirerade Davaj Delikatessen (Davaj betyder ung. Kom igen! på ryska) resp. karaokebaren Kara&E fanns intet att se. Endast beskrivningar om hur storstilat de tomma ytorna ska bli, när det väl står klart. Vilket sannolikt knappast hinns med till idag, lördag.

TolvSth6 / © LEX 2013

Tolv-satsningen har visst goda utsikter till att bli en bra mötesplats, både för fotbolls- & hockeypubliken samt boende söder om Söder. Fast av det fick man, vid denna tidiga husesyn, tyvärr en alltför klen föreställning om. Vilket väl framgår av bilderna… Men pizzan smakade likväl bra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s