Efter-jobbet-cocktailrace

BernsAW1 / © LEX 2014

Sju drinkar i lika många barer på två timmar… Det kan den ivriga – och törstiga! – hinna med om hen följer samma trad som jag gjorde häromdagen, då Berns-koncernen firade solens återkomst med att lansera sommarens After Work-koncept. Varje vardagseftermiddag mellan kl. 5-7 är det AW i Berns samtliga fyra barer jämte de tre i systerkrogen Nosh and Chow. Envar bar ska ha något av sin egen prägel, är det tänkt, både när det gäller atmosfären och dryckesutbudet av ölsorter, klassiska cocktails och nykomponerade ”signaturdrinkar”. Trogna gäster får ett AW-kort som ger ett rabatterat drickande.

BernsAW2 / © LEX 2014BernsAW3 / © LEX 2014

Barrundan som jag begick inleddes på Berns Asiatiskas cocktailbars veranda, fortsatte i Spegelbaren med bästa utsikten över kristallkronorna uppe på stora salongens balkong, vidare ut på Terrassen samt rundades av i Bistrobaren i Berzelii park. Drinkarna var redan färdigblandade. I första glaset en Rom Punkt, med citronjuice och äggvita. Denna följdes av den vodkabaserade Fläderfluff och härpå den alkoholfria Juicy Mama, på apelsin, passionsfrukt, citron- och tranbärsjuice. En Östermalmare, även den baserad på St. Germain-likören och citronjuice, fylldes upp med mousserande av bistrons restaurangchef Niclas Ohlsson. Efter de första tre söta blev den dock väl syrlig. Godast i första flighten var den lättdruckna Fläderfluffen samt den uppfriskande röda juicemixen – spritfrånvaron till trots!

BernsAW6 / © LEX 2014BernsAW5 / © LEX 2014

En kort promenad till Norrlandsgatan och Nosh and Chows tre barer. Här fixades drinkarna efter beställning – det är ett mycket större nöje att se en bartender i aktion än att bara mötas av en klunga med förfyllda glas… I Cocktailbaren rördes en El Jardinero No. 9 ihop av gin/Cointreau/Branca Menta. I Noshbaren skakade Linus O’Reilly en Monestary Margarita, med rökig smak av mezcal. I den avskilda medlemsbaren Bernie’s, en trappa upp över gården, satte bartendern Oscar fyr på en El Flaco, på genever och Sève Fournier. Snyggt! Fast smakmässigt tyckte jag bäst om den mintsmakande trädgårdsmästaren.

BernsAW4 / © LEX 2014

Sju olika drinkar i lika många olika Bernsbarer på två timmar, som sagt. Ingen dum idé alls. After Work at Work, borde man unna sig oftare!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s