Nyskodd

claes_göran-5 | © LEX 2016

Bondelid-tröjorna – minns du dem? En långärmad tisha i mjuk bomullstrikå med namnet broderad i skrivstil tvärs över bringan. Under några år på 90-talet blev den en förbluffande inhemsk succé som sålde i bortåt en miljon exemplar. Det var då det. Nu, ett par decennier senare, gör den som satte sitt efternamn på var och varannans bröst comeback. Denna gång har dock fokus flyttats från bålen till fötterna. Och efternamnet har han bytt mot sitt förnamn, Claes Göran.

claes_göran-3 | © LEX 2016

Skor är således den svenske designern Claes Göran Bondelids senaste projekt, närmare bestämt sneakers. Gympaskor för gatan i 15 modeller och fem färger. Brogues, Chelseaboots, Converse och vandringskängor utgör synbarligen inspirationskällorna för kollektionen. Flertalet i vaxad canvas och tyg, några få i läder. Alla med en egen, distinkt look. Matchande accessoarer som strumpor, väskor m.m. tillhandahålls också.

claes_göran-2 | © LEX 2016claes_göran-4 | © LEX 2016claes_göran-6 | © LEX 2016

I somras öppnade Claes Bondelid sin nya skoaffär Claes Göran på Odengatan 62 i Stockholm. En butik som mer liknar ett eklektiskt ombonat vardagsrum med stadiga fåtöljer i stället för de gängse pallarna. Stilfullt med de snygga, enhetliga skokartongerna som klättrar upp för väggen.

claes_göran-7 | © LEX 2016

Igår bjöds det till en litet mingel i butiken och då passade jag på att sko mig med ett par nya, coola korallröda Claes Göran! (999 kr)

claes_göran-1 | © LEX 2016

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s