Bubbelns torn

Champagnetorn-1 / © LEX 2015

650 glas fördelade på 12 våningar och en totalvikt om 98 kg. 113 buteljer, det vill säga 85 liter champagne gick åt för att fylla alla coupeglas. Arkitekterna bakom och hands-on-byggarna/hällarna av denna bubblande pyramid är krögaren Erik Videgård och sommeliern Björnstierne Antonsson som därmed slog sitt egna tidigare (inofficiella) svenska rekord i champagnetorn! Fyllnadsmaterialet är Champagne Pannier Brut Tradition och bravaden ägde rum i samband med Restauranggalan på Cirkus igår.

P.S. Bilden visar bara toppen av tornet – resten kan beskådas i ett kommande inlägg om Restauranggalan!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s