Allt om Mat-igheter

Gyllene_Glaset_2015-1 / © LEX 2015

I måndags ägde årets Restauranggala rum. Igår delade i sin tur tidningen Allt om Mat ut sina årliga utmärkelser vid en mindre tillställning på Tändstickspalatset i Stockholm.

Gyllene_Glaset_2015-6 / © LEX 2015

Allt om Mat:s Stora matpris gick till Fredrik Eriksson, krögare på Långbro värdshus och lunchrestaurangen Asplund i Solna. Han belönas för sitt långvariga arbete för svensk gastronomi.

Gyllene_Glaset_2015-4 / © LEX 2015

Vinpriset Gyllene Glaset delas ut till en vinmakare eller ett vinhus som har utmärkt sig för hög kvalitet och egen stil. Det prestigefyllda priset fyller 20 år. Därför ärades inte bara en utan två mottagare: den kaliforniska zinfandel-producenten Seghesio och champagnehuset Louis Roederer – två familjeägda vinföretag med välförtjänt renommé.

Gyllene_Glaset_2015-5 / © LEX 2015

Ett oklanderligt val – bara att instämma i! Viner med glädje att ta i sin mun tillsammans med annat smått och gott som också serverades.

Gyllene_Glaset_2015-9 / © LEX 2015Gyllene_Glaset_2015-3 / © LEX 2015Gyllene_Glaset_2015-7 / © LEX 2015

Värdinna för kvällen var chefredaktören för Allt om Mat, Mona Johansson. Hon presenterade aftonens pristagare och påminde dessutom om att Sveriges första och största mattidning firar 45 framgångsrika år. 1970, när idén att satsa på en tidskrift som uteslutande skulle handla om matkultur föddes, verkade den inte bara djärv utan rentav våghalsig. Husmanskost dominerade i de svenska köken. Vem skulle vilja läsa om vad som dagligen ställs på ett matbord? Behovet av inspiration och nya trender visade sig dock så stort, att Allt om Mat blev snart inte bara en stor succé utan även en stilbildare inom den snabbväxande nya genren som idag omfattar en mängd olika titlar.

Tidningsomslagen såg något annorlunda ut då jämfört med idag…

Tidningsomslagen såg något annorlunda ut då jämfört med idag…

Gyllene_Glaset_2015-8 / © LEX 2015

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s